Szalagavató

A végzős diákok minden évben nagy izgalommal készülnek erre az ünnepi eseményre, amikor megkapják osztályfőnökeiktől az avatószalagot. A készülődés már az előző évfolyamon, a táncok kiválasztásával, a táncok tanulásával elkezdődik. Nagy izgalmakat okoz még az ünnepi viselet és a táncruha kiválasztása.

Iskolánk a Szalagtűző ünnepélyt október első felében rendezi, a hagyományok szerint a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Az ünnepi műsor első felében az ünnepélyes zászlófelvonás után az osztályok köszöntésére, és az avatószalagok feltűzésére kerül sor. Az első rész végén a diákok az iskola kezdőbetűjét formázzák meg, amit a gyertyák fénye tesz még ünnepélyesebbé.

Rövid szünet után az osztályok felszabadult hangulatú, vidám táncokat mutatnak be. Az elmúlt évek során láthattunk – a teljesség igénye nélkül - rock’an’roll-t, country-t, charlestont, diszkótáncot, showtáncot, ír táncot, bajor sörtáncot, swinget keringőt, valamint különböző modern táncokat. Az utóbbi években az osztályok táncbemutatója előtt az osztályok fotóbemutatóját vetítjük le, ízelítőt adva a diákok iskolánkban eltöltött négy-öt-hat évéből. A táncokat végül a végzősök össztánca zárja, amikor a diákok együtt ünnepelnek.

A Szalagtűző ünnepélyről végzősök szemszögéből:

Képek

Fazekas TV összeállítás