Fazekas gála

Iskolánkban több mint egy évtizede rendezzük meg a Fazekas-gálát, amely igen színvonalas, rangos eseménnyé nőtte ki magát, és amit nem csupán a diákok és az intézmény pedagógusai, hanem a szülők is nagy örömmel várnak. Ez az a rendezvény, amikor a diákoknak lehetőségük van az iskola széles nyilvánossága előtt megmutatni magukat, bemutatni, hogy milyen tudásra, készségekre tettek szert a hobbijukként gyakorolt művészeti vagy sporttevékenység terén.

Talán ez a lehetőség az oka annak, hogy szerencsére soha nincs hiány a vállalkozó kedvű fiatalokban, akik a gálán való szereplésre jelentkeznek, amikor január környékén elkezdődnek a műsor szervezési munkálatai. Sok fejtörést okoz a műsorszerkesztés során, hogy a sok kiváló produkció közül melyeket válogassuk be, hiszen – hál’ istennek – mindig a bőség zavarával küzdünk. A másik felmerülő gond a kénytelenül felállított időkorlát szokott lenni, hiszen a közreműködőknek el kell fogadniuk, hogy csupán ízelítőt adhatnak tudásukból, lehetővé téve, hogy minél több fellépő kapjon lehetőséget.

A rendezvény sikeres lebonyolításából a szülők tevékenyen kiveszik részüket. Előfordult már, hogy ők is produkcióval léptek fel, emellett nekik köszönhetjük a gálahelyszín ízléses dekorációját, a számtalan szülői felajánlást, és nem utolsó sorban azt, hogy igen szép számmal megtisztelik jelenlétükkel az eseményt, ezzel igazi közösségformáló élménnyé téve azt.

A Fazekas-gála mindig nagyon színes, változatos műsorral örvendezteti meg az örömteli módon egyre gyarapodó közönséget, ezért 2009-től a Lovardában rendezzük meg az eseményt, hiszen a korábbi patinás Bartók-termi helyszín helyett egy nagyobb befogadóképességű helyet kellett találnunk.

Képek