Elsősavató

A diákönkormányzat májusban pályázatot hirdet az elsősavató megszervezésére az osztályok között. Szerencsére minden évben van néhány vállalkozó szellemű csapat, aki szeretné felavatni a fiatalokat. Miután a pályázatokat beadták, és ismertették a diáksággal, minden osztálynak joga van arra, hogy szavazzon az általa vélt legjobbra. A végeredménynek megfelelően a legtöbb voksot elért osztály rendezheti meg az év elején esedékes elsősavatót.

A szervező osztály már nyár végén elkezdi tervezni, előkészíteni a megvalósításra szánt részleteket, hiszen nincs sok idejük és mindenre gondolniuk kell, mivel azon a bizonyos napon nem lehet csalódást okozni az elsősöknek.

A rendezvény napján, a délelőtt folyamán különböző érdekes, gondolkodtató és mozgalmas feladatokat kell az új diákoknak megoldaniuk, mindezt az osztályoknak kiszabott jelmezben. Délután az ügyességi- és szórakoztató játékok mellett minden osztálynak meghatározott dallamra osztályindulót kell írnia, illetve egy táncos műsort kell előadniuk, mely tükrözi összehangoltságukat. Mindezek feltételei annak, hogy a nap végén letehessék esküjüket, mellyel az iskola teljes jogú tagjaivá avatják őket.

Az elsősavató minden évben nagy sikernek örvend, hiszen a felsőbb évesek szívesen nézik az újoncok vetélkedését.

Képek